Terapiområder
Terapiområder

Hyperthyroidisme hos kat

Hyperthyroidisme er den hyppigst forekommende stofskiftesygdom hos katte. Årsagen er ofte, at kattens ene eller begge halvdele af skjoldbruskkirtlen begynder at vokse og producere for mange thyreoideahormoner (T4).

Terapiområder

Hypertension hos katte

Hypertension (HT) kan være meget svært at opdage tidligt – især fordi katte ofte ikke viser, at de er syge. Hypertension kan have negative virkninger på kattens vitale organer, herunder nyrer, øjne, hjerne, hjerte og blodkar.

Terapiområder

Diabetes hos kat

Kat sover

Diabetes rammer omkring én ud af 200 katte. Oftest er der tale om type 2-diabetes. Det skyldes en nedsat insulinvirkning kombineret med en nedgang i de insulinproducerende celler i kroppen. Insulinmanglen betyder at kroppens celler ikke længere kan omdanne glukose til energi...

Terapiområder

Epilepsi hos hunde

Ligesom hos mennesker er epilepsi hos hunde ret udbredt, op mod 5 ud af 100 hunde har epilepsi. Epilepsi kan i store træk opdeles i 2 typer. Primær epilepsi, hvor der ikke findes nogen underliggende årsag til anfaldene: idiopatisk epilepsi. Sekundær epilepsi forekommer, når det er andre medicinske problemer, der forårsager anfal­dene, f.eks. infektion, tumorer, hovedtraumer eller indtagelse af gifte.

Terapiområder

Kronisk nyresygdom (CKD) hos katte

Kronisk nyresygdom er en hyppigt forekommende lidelse hos ældre katte. Den opstår, når der er langvarig irreversibel skade på nyrerne. Denne skade forhindrer nyrerne i at filtrere blodet ordentligt. Tit kender man ikke den underliggende årsag til skaden, men ofte er den en del af aldringsprocessen ...

HJÆLP?