05. apr 2023
Podcast
Hestedyrlægerne
1 season
9 - 11 episode

Hestedyrlægerne - om genoptræning af sene- og gaffelbåndssskader

Frederik Nielsen om genoptræning af sene- og gaffelbåndsskader

I denne podcast lytter vi til Frederik Nielsen fra Højgård Hesteklinik i Aarhus, som fortæller om genoptræning af sene- og gaffelbåndsskader. Frederik har en solid baggrund i hestebranchen, idet han er opvokset i en dyrlægefamilie og har konkurreret i springning på landsplan som junior. I sin veterinærkarriere har han arbejdet i Tyskland og Belgien, inden han kom tilbage til Danmark, hvor han udviklede sin interesse for ortopædiske skader hos sportsheste, som han i dag primært arbejder med. Siden 2017 er han også holddyrlæge for det danske dressurlandshold.

I første afsnit fortæller Frederik om sig selv og sin baggrund, og om de patienter, han møder i sin hverdag på klinikken. Han fortæller, at han oftere ser heste med skader på sener og ledbånd end heste med ledproblemer. Disse skader er mere komplicerede, dels pga skadens karakter men også fordi de tager længere tid om at hele,  men med god rehabilitering øges chancen for at hesten kommer tilbage i arbejde og konkurrence.

Andet afsnit med Frederik Nielsen er en lidt længere afsnit, hvor Frederik går i dybden med genoptræning og behandling af skader på den overfladiske bøjesene. Det kan være svært at give generelle råd, og der er mange faktorer, der afgør, om genoptræningen bliver en succes, men Frederik deler sine erfaringer i et meget spændende afsnit for alle, der interesserer sig for genoptræning af seneskader.

I tredje og sidste afsnit fortæller Frederik om sine erfaringer om gaffelbåndsskader og genoptræning af disse. Han afslutter også nogle løse ender fra afsnit to - hvad sker der efter genoptræningen?